Organitzen:
Media partner:
Col·laboren:
Toru Morimoto i Tina Bagué
Tina Bagué i Toru Morimoto van dedicar els 365 dies de l’any 2010 a fotografiar el Japó. Va ser el “Japan Photo Project”, una exploració en profunditat de la societat japonesa a través de les dues mirades diferents que presenta aquesta mostra.
www.japanphotoproject.com
www.akashiphotos.com
www.akashigallery.com
Verònica Calafell
Els japonesos tenen una cultura que ens sembla fascinant, en part perquè percebem que “la manera de fer japonesa” és molt diferent de la nostra. En aquesta xerrada ens aturarem a conèixer les arrels del pensament japonès per explorar l’origen d’aquesta diferència.
Verònica Calafell és traductora, intèrpret i divulgadora del Japó i la llengua japonesa. Coordina l’agència de traducció Daruma i el punt de divulgació cultural Espai Daruma, a Barcelona.
www.daruma.es /
www.espaidaruma.cat
Shigeko Suzuki
Parlarà de les similituts i diferències entre dos mons, sobre el concepte de treball al Japó, sobre la família, i sobre els rols home/ dona a casa i fora d’ella.
Shigeko Suzuki és professora, traductora, intèrpret i promotora cultural, assessora cultural del Consolat del Japó a Barcelona i vice presidenta de la Casa Nippon Barcelona.
Alexis Racionero Ragué
Una conferència que donarà una visió Roger Ortuño Flamerich panoràmica del cinema japonès des del que podrem comprendre la cultura d’aquest pais fascinant i viatjar pel seu territori, a través de projeccions.
Alexis Racionero és viatger, documentalista, historiador i professor de cinema. Ha publicat diferents llibres, entre ells “El llenguatge cinematogràfic”, “Shanti Shanti” o “El ansia de vagar.”
www.alexisracionero.com
Roger Ortuño Flamerich
S’hi exposaran els punts claus per entendre millor la gastronomia japonesa: l’importància de les estacions de l’any per a la selecció dels ingredients de temporada i la vaixella mes adequada. Es farà un tast de sake.
Roger Ortuño és director del web www.comerjapones.com, pàgina de referència sobre gastronomia japonesa des de 2003, Ambaixador de Bona Voluntat de la Gastronomia Japonesa condecorat pel govern del Japó (MAFF), Sake Sommelier (SSI i WSET) entre nombroses altres distincions.
Mihoko Ono
Un taller que explica la cal·ligrafia japonesa amb Powerpoint i una demostració sobre paper de format mitjà. Els participants practicaran amb tinta i pinzell sobre paper japonès.
Mihoko Ono és una pintora, nascuda a Tòkio, Japó. Llicenciada per la Universitat de Belles Arts de Musashino, Tòkio. Exposa habitualment la seva obra i imparteix tallers culturals japonesos.
Jonathan Lopez-Vera
Hi ha moltes històries de samurais, però quina és la seva veritable Història? En aquesta conferència repassarem els més de mil anys d’existència d’aquesta classe guerrera japonesa i el mite que gira al seu voltant i que s’ha difós arreu del món.
Jonathan Lopez-Vera és investigador i docent a la Universitat Pompeu Fabra i divulgador de la Història Japonesa premoderna, autor del web www.historiajaponesa.com i del llibre “Historia de los samurais” (Satori, 2016).
Keiko Fujita
Els participants aprendran com elaborar l’hosomaki, el sushi de rotlle prim, i l’osuimono, una lleugera sopa de wakame i ou.
Keiko Fujita és cuinera vocacional i professora de piano.
Yuna Kono
Els participants aprendran a realitzar estampacións de motius tradicionals sobre teixit. Un art elegant desenvolupat durant segles pels pagesos japonesos amb pocs recursos.
Yuna Kono és dissenyadora tèxtil.
www.yunakono.com
Adreces
Sala La Buna
Carrer d'Antoni Fité i Rossell, s/n, Ordino
ACCO (Andorra Congrés Centre Ordino)
Carrer del Puiet, núm. 1, Ordino
La Capsa, Ordino
Carrer Santa Bàrbara, s/n, Ordino