Conferència · 5 maig · 19 h
La Ruta de la Seda. Economia i geopolítica
Eugeni Bregolat

La nova Ruta de la Seda, la recuperació d´una experiència històrica que uneix la Xina amb Europa des del segle II abans de Crist, ara posada al servei del desenvolupament econòmic i geopolític d’una Xina moderna i empoderada.

Conferència · 6 maig · 19 h
Ruta de les idees. Art, cultura i pensament de Roma a Xang´an
Victor Pallejà

Proposem un recorregut dinàmic per la història de la Ruta de la Seda adreçat a entendre millor el llegat cabdal que ens ha deixat i copsar la seva actualitat. Les transferències culturals, artístiques i religioses a escala eurasiàtica seran l’eix de la presentació.

Conferència · 7 maig · 19 h
El diàleg entre Índia i la Xina a la Ruta de la Seda
Agustí Pàniker

La Ruta de la Seda és famosa per la seva contribució a l’intercanvi econòmic i cultural entre la Xina i Occident, però el que no és tan conegut és que va suposar la principal artèria de comunicació entre les dues majors civilitzacions d’Àsia: la xinesa i l’índia.

Conferència · 8 maig · 19 h
Viatjar en femení a l’Àsia Central
Patricia Almarcegui

Aquesta conferència pretén aproximar al coneixement d’Àsia Central a partir de les dones viatgeres europees. Uns relats als quals, durant molt de temps, no s’ha parat esment i sense els quals no es tindria una percepció d’Àsia Central en la seva globalitat.

Taller · 10 maig · 20 h
El teler de catifes
Francesca Piñol

Una visió general de la importància de la seda, el teixit i les catifes dins de la Ruta de la Seda. S’analitzaran les tècniques més tradicionals utilitzades per crear motius i textures, a través de diverses catifes pròpies de territoris de la ruta. Es farà una petita pràctica per introduir el procés creatiu de la matèria tèxtil a partir de tècniques utilitzades tradicionalment en la creació de tapissos i catifes.

Conferència · 11 maig · 19 h
El desert de Taklamakan i els exploradors estrangers
Xavier Moret

A finals del XIX i començaments del XX hi va haver una carrera per descobrir els secrets ocults de l’Àsia Central. Sven Hedin i Aurel Stein van ser els exploradors més famosos, o potser hauríem de dir espoliadors?
La xerrada serà un repàs de les expedicions que es van fer al desert del Taklamakan a la província xinesa de Xinjiang.

Conferència amb projecció · 12 maig · 19 h
Tibet: entre pastors de iaks i lleopards de les neus
Andoni Canela

En el cor de l’altiplà del Tibet, per sobre dels 4.200 metres d’altura, els hiverns són freds i durs. Envoltats de muntanyes, l’escassa població tibetana basa la seva economia en els ramats de iaks. El lleopard de les neus deambula pels cims. Encara que sembli un fantasma i no es deixi veure, el gran felí també té aquí la seva llar.

Audiovisual i col·loqui · 13 maig · 19 h
De Geòrgia al Nepal amb bicicleta: una Ruta de la Seda sobre dues rodes
Aina Margalef i Jordi Mojica

Durant l’any 2016 en Jordi i l’Aina van emprendre un viatge amb bicicleta que els duria a creuar part del continent asiàtic a través d’algunes de les seves grans serralades: Caucas, Zagros, Pamir, Tien Shan i Himàlaia. En aquest audiovisual ens presentaran el viatge a través d’un recull de fotografies i de les experiències viscudes.

Taller · 15 maig · 11 h · Casa Pairal
Un tast de la cuina iraniana
Lluïsa Dominguez i Bautista

Al taller cuinarem alguns dels plats típics de la gran i variada cuina iraniana. Visualitzarem i ensumarem moltes espècies i fruits que ells acostumen a utilitzar al dia a dia a les seves preparacions culinàries.

Organitzen:

Media partner:

Col·laboren: