Inauguració i conferència · 6 maig · 18.30h · Foyer Auditori
De Sun Yatsen a Deng Xiaoping, passant per Mao Zedong
Excm. Sr. Carles Pérez-Desoy

Una panoràmica dels grans canvis experimentats pel gegant xinès durant el s. XX.

Conferència · 7 maig · 19 h · Foyer Auditori
Una aproximació a la medicina xinesa
Dr. Cai Jian

Un apropament al Qi Gong mèdic, la perfecta combinació entre la cultura i la medicina xineses. És un tipus d'exercici molt complet per al cos, la ment i l'ànima que restaura i manté la salut mitjançant l'equilibri entre el cos i la natura.

Conferència · 8 maig · 19 h · Foyer Auditori
La Xina, immens Mosaic d'ecosistemes i paisatges
Toni Vives

Quasi 10 milions de quilòmetres quadrats donen per molt: des de deserts freds fins a boscos plujosos tropicals, des de la muntanya més alta de la Terra fins a la segona depressió del planeta. Un país on és possible que en el mateix dia s'assoleixin 45 graus positius i 45 graus negatius. Amb aquests ingredients geogràfics i climàtics, la diversitat d'hàbitats i de territoris està servida.

Taller · 10 maig · 17 h · Biblioteca d'Ordino
L'horòscop xinès
Song Yuanyuan

Taller per conèixer la cultura dels dotze animals de l'horòscop xinès. Creació d'un drac de paper per celebrar l'any nou.

Taller amb reserva prèvia.

Conferència · 10 maig · 19 h · Llibreria La Trenca
El paisatge religiós de la Xina
Agustí Pàniker

Breu repàs de les grans tendències religioses de la Xina (taoisme, confucianisme i budisme) per veure com aquestes tradicions es difuminen al llarg dels segles per donar forma a una “religiositat xinesa”.

Taller · 11 maig · 10 h · Biblioteca d'Ordino
La cal·ligrafia xinesa. Encontre amb el traç d'un art ancestral
Maria Eugenia Manrique

L'origen pictogràfic que observem en els caràcters de l'escriptura xinesa atorga a la cal·ligrafia un ampli espai per a desplegar les qualitats i atributs que la converteixen en la més elevada manifestació de l'art xinès, declarada per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Taller amb reserva prèvia.

Taller · 11 maig · 17 h · Biblioteca d'Ordino
Degustació de te-Drac Negre
Qian Wang i Alex Andrés

El fascinant món dels tes blaus és un univers encantador i encara poc conegut per molts paladars occidentals.

En aquest taller, ens submergirem en la profunda tradició i la delicadesa del te blau, conegut també com a Oolong o, amb una aura més màgica, com a “drac negre”. Durant aquest taller, explorarem les característiques úniques del te blau, des de la seva complexa oxidació fins als seus diversos perfils de sabor. Taller amb reserva prèvia.

Organitzen:

Media partner:

Col·laboren: